Sanju Roku Drift Festival 2020

6 september 2020

Sanju Roku Motorsports (onderdeel van HVL Impressions) richt zich op de Driftwereld en staat onder de professionele leiding van Jeff (rechts op de foto).

Jeff is al jarenlang een fervent drifter en monteur. Nadat Jeff zich gedurende de eerste maanden gericht heeft op het onderhoud van driftauto's is hij nu klaar voor de volgende stap...

Met trots presenteren wij ons eerste drift evenement:

Jeff

Chauffeursverhalen op TaxiPro TV!

3 augustus 2020

Noctilucent clouds

Vivian Looij, 28 juli 2020

Ik sta altijd versteld van de metamorfose die de wereld ondergaat na zonsondergang. Overdag is het, ook in de ogenschijnlijk rustige gebieden, een drukte van jewelste: fietsers, auto’s met harde muziek die zoveel mogelijk gas geven op de lange stukken, om dan weer volop in de remmen te gaan voor de eerstvolgende bocht, het voortdurend geruis van een snelweg in de verte en natuurlijk het geluid van de landbouwmachines. Een enkel schaap onderbreekt de mechanische kakofonie. Tussen het zakken van de zon en het verstommen van het geluid lijkt een lineair verband te bestaan.

Even is er een doodse stilte… tot de eerste kikker zijn aantrede doet.

In de maanden mei, juni en juli staat de zon laag en worden de wolken ná zonsondergang en vóór zonsopgang als het ware ‘van onderen’ belicht. De aandacht gaat op dit moment van de ‘gewone’ wolken, op zo’n 20 kilometer hoogte, naar de hoger gelegen wolken. Op circa 75 tot 80 kilometer hoogte worden kleine deeltjes in de atmosfeer door waterdamp en zeer lage temperaturen (tussen -90 en -145 graden Celsius) omhuld met een laagje ijs. Door dit ijs wordt het zonlicht weerkaatst en ontstaan wolken met een zilverachtige glans: noctilucent clouds of NLC’s, in het Nederlands ‘lichtende nachtwolken’.

Om dit fenomeen te fotograferen hoefde Hans niet ver te reizen, deze foto is bijna vanuit onze achtertuin genomen! Een schitterende foto met perspectief, dankzij het hekje op de voorgrond en de sloot, met denkbeeldige kikker, die naar rechts toe verdwijnt, en diepte, dankzij de Amerikaanse molen en vee die de grenslijn van de mist markeren. Hans’ timing was, zoals altijd, perfect: hij heeft de noctilucent clouds helder en scherp kunnen fotograferen in deze rustige, beginnende nacht.

Noctilucent clouds, Hans Looij

Foto op canvas (30 x 40 cm)

Verkoopprijs: € 60,-

Nu verkrijgbaar!

Chauffeursverhalen in de krant!

22 juli 2020

Noordhollands Dagblad, regio Zaanstreek/Waterland.

Afgelopen dinsdag (21 juli) was het druk op de zaak in Zaandam. Behalve Hans en ik waren er drie (in de regio Zaanstreek/Waterland woonachtige) chauffeurs aanwezig (Tino, Arjan en Nicolay). Na het eerste kopje koffie schoof Virginia Groenendijk (NHD) aan. Virginia wilde graag meer weten over Chauffeursverhalen zodat ze een leuk stukje in de krant kon schrijven. Dat heeft ze geweten...

Na de introductie en een stukje achtergrondinformatie kwamen de chauffeurs aan het woord. De eerste verhalen die gedeeld werden kwamen uit het boek, maar zoals altijd leidt het een tot het ander. Al snel leek het interview op een brainstormsessie voor boek twee! Het ene na het andere verhaal kwam boven en ondanks dat we weten dat we veel meemaken onderweg verbaasden we ons erover dat we met zijn allen nog zóveel te vertellen hadden, ook al hebben we al 90 verhalen opgetekend.

Het interview heeft uiteindelijk bijna twee uur geduurd, doordat Virginia aangaf 'dat ze nu wel genoeg informatie had'. Virginia ging naar huis met toetende oren en een volgeschreven notitieboekje!

Chauffeursverhalen op de radio!

17 juli 2020

Zaterdag 18 juli 2020 zal op Radio West rond 13:15 aandacht besteed worden aan Chauffeursverhalen in het programma Broodje Bral, gepresenteerd door Sjaak Bral, cabaretier, presentator en schrijver. Onder het grote publiek bekend als voormalig panellid van 'Ook dat nog!'.

Klik hier om de uitzending te beluisteren! (vanaf minuut 20:05).

Nu verkrijgbaar: Chauffeursverhalen!

29 juni 2020

Op een stille zondagmiddag zat ik eens na te denken. Chauffeurs zeggen altijd: "Ik maak zoveel mee, ik kan wel een boek schrijven!". Hans krijgt ook vaak de vraag: "Wanneer ga je een boek schrijven?". Nou... nu dus!!! Voor dit boek heb ik alle touringcarchauffeurs van Nederland per social media benaderd met de vraag om leuke verhalen in te zenden van dingen die ze onderweg meegemaakt hebben. De chauffeurs waren erg enthousiast en velen hebben één of meerdere verhalen ingeleverd. Deze variatie is een kracht van het boek: beginnende chauffeurs hebben geschreven, maar ook chauffeurs met 40 jaar ervaring hebben hun steentje bijgedragen. Dan hebben we 'chauffeurs in hart en nieren', maar we hebben ook dames en heren die uit een andere beroepsgroep afkomstig zijn. Na dertig jaar op kantoor is de touringcarbranche echt even wennen! 'Negen tot vijf' bestaat gewoonweg niet, extreme flexibiliteit is vereist vanwege de vele last minute boekingen en wijzigingen en een opmerking als 'Chauffeur, kunt u een uurtje later komen' heeft doorgaans een enorme impact (waar laat je een 14 meter touringcar in een stad?).

En dan de mensen... daar kunnen we wel een boek over vol schrijven... Reizigers, gidsen, tegenwoordig behalve politieagenten ook BOA's en o ja... de andere weggebruiker!

'Chauffeursverhalen' is een erg leuk boek geworden, straalt de positiviteit van de touringcarchauffeur uit en is dankzij de korte verhalen makkelijk om te lezen, bijvoorbeeld op vakantie!

Welkom bij HVL Impressions!!!

29 juni 2020

Met trots presenteer ik u onze webwinkel! Een droom die eindelijk uitkomt!

Wie zijn wij: Hans en Vivian Looij, een ondernemersechtpaar met een brede interesse en ambitie.

In de webwinkel vindt u alle dagtochten en meerdaagse reizen die we aanbieden vanuit ons touringcarbedrijf: De Dagtochten Specialist. Doordat we zoveel onderweg zijn vinden we inspiratie voor andere disciplines: als professioneel fotograaf kan Hans zijn hart ophalen, dit resulteert in de meest schitterende foto's die wie u graag aanbieden op canvas. Samen zijn we inmiddels ook actief in de uitgave van diverse publicaties.

De komende periode zullen we de webwinkel gestaag uitbreiden!